8 Redenen waarom wervingsvideo’s de toekomst voor MKB bedrijven 

In een tijd waarin digitale media de boventoon voert, is het niet langer genoeg om alleen tekstuele vacatures te plaatsen op vacaturesites en social media. Om op te vallen tussen de andere werkgevers, is het belangrijk om creatiever te zijn in het aantrekken van kandidaten. Wervingsvideo’s zijn een uitstekende manier om dat te doen. Niet alleen helpen ze om de aandacht te trekken, maar ze bieden ook een realistischer beeld van de werkplek en het werk zelf.

De voordelen van wervingsvideo’s

Betere zichtbaarheid op sociale media

Sociale media is een uitstekende plek om kandidaten te bereiken, maar er is veel concurrentie. Door wervingsvideo’s te plaatsen, kunt u zich onderscheiden van de rest. Video’s worden sneller bekeken en gedeeld dan tekstuele inhoud, wat betekent dat u meer potentiële kandidaten kunt bereiken.

Effectieve branding

Wervingsvideo’s zijn ook een effectieve manier om uw bedrijf te promoten en uw merk te versterken. Door een video te maken die de bedrijfscultuur en de werkomgeving weerspiegelt, laat u potentiële kandidaten zien wie u bent en waar u voor staat. Dit kan uw merk aantrekkelijker maken voor kandidaten en hen aanmoedigen om bij u te solliciteren.

Meer inzicht in de werkplek en het werk zelf

Een van de grootste voordelen van wervingsvideo’s is dat ze een realistischer beeld geven van de werkplek en het werk zelf. In plaats van alleen te lezen over wat de functie inhoudt, kunnen kandidaten het werk zien en horen van de werknemers die het uitvoeren. Dit kan helpen om kandidaten een beter begrip te geven van wat de functie inhoudt en wat er van hen wordt verwacht.

Tijdbesparing

Met wervingsvideo’s kunt u tijd besparen door potentiële kandidaten te laten zien wie u bent en wat u doet. In plaats van veel tijd te besteden aan het interviewen van kandidaten die uiteindelijk misschien niet passen bij de functie of het bedrijf, kunnen kandidaten door het bekijken van de video’s zelf beslissen of ze geïnteresseerd zijn.

Hogere betrokkenheid van kandidaten

Kandidaten kunnen zich meer betrokken voelen bij het wervingsproces als ze een video bekijken in plaats van alleen tekstuele inhoud. Dit kan leiden tot een hogere mate van betrokkenheid en interesse in de functie en het bedrijf. Het kan ook bijdragen aan een positieve kandidaatervaring, wat op zijn beurt weer kan leiden tot positieve mond-tot-mondreclame en een grotere kans op het aantrekken van hoogwaardige kandidaten.

Lagere kosten

Hoewel het maken van een wervingsvideo een investering kan zijn, kan het op de lange termijn kosten besparen. Door de video op verschillende kanalen te delen, kunt u meer kandidaten bereiken zonder extra geld uit te geven aan het plaatsen van advertenties. Bovendien kunnen wervingsvideo’s helpen om de tijd en kosten van het interviewproces te verminderen door potentiële kandidaten te laten zien wie u bent en wat u doet.

Waarom wervingsvideo’s de toekomst zijn van werving voor MKB bedrijven

MKB bedrijven hebben vaak beperkte middelen en kunnen niet altijd concurreren met grotere bedrijven als het gaat om werving en selectie. Wervingsvideo’s kunnen echter een gelijkmaker zijn, omdat ze niet alleen betaalbaar zijn, maar ook de mogelijkheid bieden om kandidaten op een creatieve manier aan te trekken. Hier zijn enkele redenen waarom wervingsvideo’s de toekomst zijn van werving voor MKB bedrijven:

Gelijkheid in het wervingsproces

Met wervingsvideo’s kunnen MKB bedrijven zichzelf op dezelfde manier presenteren als grotere bedrijven en kandidaten aantrekken die anders misschien voor grotere bedrijven zouden kiezen. Door een wervingsvideo te maken die de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de functie weerspiegelt, kunnen MKB bedrijven zichzelf profileren als aantrekkelijke werkgevers.

Toegankelijkheid

Wervingsvideo’s zijn eenvoudig te maken en kunnen op verschillende kanalen worden gedeeld, waaronder sociale media, vacaturesites en de bedrijfswebsite. Hierdoor zijn ze gemakkelijk toegankelijk voor kandidaten en kunnen ze op elk moment worden bekeken.

Creativiteit

Wervingsvideo’s bieden MKB bedrijven de mogelijkheid om creatief te zijn en zich te onderscheiden van andere werkgevers. Door een originele en authentieke video te maken die de bedrijfscultuur en de werkomgeving weerspiegelt, kunnen MKB bedrijven potentiële kandidaten aantrekken die anders misschien niet zouden hebben gesolliciteerd.

Kostenbesparing

Wervingsvideo’s kunnen een kosteneffectieve manier zijn om kandidaten aan te trekken. In tegenstelling tot traditionele wervingsmethoden zoals advertenties en wervingsevenementen, kunnen wervingsvideo’s op verschillende kanalen worden gedeeld zonder extra kosten.

Hogere kandidaatconversie

Wervingsvideo’s kunnen MKB bedrijven helpen om hogere kandidaatconversiepercentages te bereiken. Door kandidaten een kijkje te geven in het bedrijf en de functie, kunnen ze beter begrijpen of ze bij het bedrijf passen en of de functie geschikt voor hen is. Dit kan resulteren in meer gekwalificeerde sollicitaties en uiteindelijk in betere kandidaten.

Verbeterde employer branding

Wervingsvideo’s kunnen MKB bedrijven helpen hun employer brand te versterken. Door de bedrijfscultuur en de werkomgeving te laten zien, kunnen potentiële kandidaten een beter beeld krijgen van het bedrijf en of het bij hun waarden past. Dit kan resulteren in positieve mond-tot-mondreclame en meer gekwalificeerde sollicitaties.

Hogere betrokkenheid van kijkers

Wervingsvideo’s hebben de potentie om hogere betrokkenheidspercentages te bereiken dan tekstuele inhoud. Dit komt omdat video’s visuele en auditieve elementen bevatten, waardoor ze gemakkelijker te volgen en te begrijpen zijn. Bovendien kunnen wervingsvideo’s op een meer emotionele en persoonlijke manier contact maken met kijkers, waardoor ze zich meer betrokken en geïnteresseerd voelen.

Mogelijkheid om merkwaarde te vergroten

Wervingsvideo’s kunnen ook bijdragen aan het vergroten van de merkwaarde van het bedrijf. Door een professionele en creatieve video te maken, kan het bedrijf zichzelf profileren als een innovatieve en moderne werkgever die aantrekkelijk is voor kandidaten. Dit kan bijdragen aan een positief imago en een grotere merkbekendheid.

Conclusie

Het is duidelijk dat video’s een belangrijke rol spelen in de werving van personeel en dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen. Door de voordelen van video’s te benutten, kunnen MKB-bedrijven zich onderscheiden van hun concurrenten en toptalent aantrekken.

Als u een MKB-bedrijf bent dat op zoek is naar nieuwe manieren om sollicitanten aan te trekken, overweeg dan om een wervingsvideo te maken. Met de juiste aanpak en strategie kan een wervingsvideo u helpen om de juiste kandidaten aan te trekken en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Wil je een advies gesprek of een wervingsvideo ook bij uw openstaande vacature past? Neem dan vandaag nog contact met ons op, dan kijken we samen naar jouw situatie.

Some More Cool Projects

Omi

Digital Audit, Market Research, User Experience

Marie

Research, Print Design, Content Creation, Website Design