5 Veelgemaakte Fouten Bij Het Maken Van Een Wervingsvideo: Wat Je Niet Moet Doen!

Als je een wervingsvideo gaat maken, is het belangrijk om te weten wat je wel en vooral niet moet doen. Een wervingsvideo is namelijk een belangrijk middel om potentiële sollicitanten te overtuigen om bij jouw bedrijf te solliciteren. Het is dan ook zonde als jouw video niet het gewenste effect heeft omdat je een van deze veelgemaakte fouten hebt gemaakt. In dit artikel bespreken we de vijf veelgemaakte fouten bij het maken van een wervingsvideo, zodat jij ze kunt voorkomen en jouw wervingsvideo een succes wordt.

Het Belang Van Een Goede Wervingsvideo

Voordat we ingaan op de veelgemaakte fouten, is het belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk een goede wervingsvideo is. Een wervingsvideo is namelijk een krachtig middel om jouw bedrijf op de kaart te zetten en de juiste kandidaten aan te trekken. Met een goede wervingsvideo kun je de sfeer binnen jouw bedrijf laten zien, de functie en werkzaamheden uitleggen en de kandidaat enthousiasmeren om bij jouw bedrijf te solliciteren. Daarom is het belangrijk om tijd en energie te steken in het maken van een goede wervingsvideo.

De Vijf Veelgemaakte Fouten Bij Het Maken Van Een Wervingsvideo

1. Niet Weten Wat Je Wil Bereiken Met De Video

Een van de meest gemaakte fouten bij het maken van een wervingsvideo is het niet duidelijk hebben wat je wil bereiken met de video. Voordat je begint met het maken van de video, is het belangrijk om te bedenken wat je wil bereiken met de video. Wil je potentiële sollicitanten enthousiasmeren om bij jouw bedrijf te solliciteren of wil je juist alleen informeren over de functie en werkzaamheden? Door van tevoren duidelijk te hebben wat je wil bereiken met de video, kun je gerichter te werk gaan en een video maken die effectief is.

2. Een Slechte Kwaliteit Video

Een andere veelgemaakte fout bij het maken van een wervingsvideo is het maken van een video van slechte kwaliteit. Het is belangrijk dat de video er professioneel uitziet en van goede kwaliteit is. Dit betekent dat je moet investeren in goede apparatuur en eventueel een professional moet inhuren om de video te maken. Een slechte kwaliteit video kan namelijk afleiden van de boodschap die je wil overbrengen en kan zelfs een negatieve invloed hebben op de perceptie van jouw bedrijf.

3. Geen Duidelijke Boodschap

Een derde veelgemaakte fout bij het maken van een wervingsvideo is het ontbreken van een duidelijke boodschap. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken wat de boodschap van de video moet zijn en hoe je deze boodschap op een heldere manier kunt overbrengen. Als de boodschap niet duidelijk is, zal de kijker niet begrijpen wat je probeert te communiceren en zal de video niet effectief zijn.

4. Te Lang Of Te Kort

Een vierde veelgemaakte fout is het maken van een video die te lang of te kort is. Een wervingsvideo moet de juiste lengte hebben om effectief te zijn. Dit betekent dat de video niet te lang mag zijn, anders verlies je de aandacht van de kijker. Maar de video mag ook niet te kort zijn, anders kun je niet alle belangrijke informatie kwijt. De ideale lengte van een wervingsvideo is tussen de één en drie minuten.

5. Geen Call-To-Action

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor een call-to-action in de video. Een call-to-action is een oproep tot actie aan de kijker, bijvoorbeeld om te solliciteren bij jouw bedrijf. Zonder call-to-action is de kans klein dat de kijker actie onderneemt na het zien van de video. Zorg daarom voor een duidelijke call-to-action aan het einde van de video.

Veelgestelde Vragen Over Het Maken Van Een Wervingsvideo

  1. Wat is het doel van een wervingsvideo? Het doel van een wervingsvideo is om potentiële sollicitanten te overtuigen om bij jouw bedrijf te solliciteren.
  2. Moet ik investeren in goede apparatuur voor het maken van een wervingsvideo? Ja, het is belangrijk om te investeren in goede apparatuur voor het maken van een wervingsvideo. Een slechte kwaliteit video kan afleiden van de boodschap die je wil overbrengen.
  3. Hoe lang moet een wervingsvideo zijn? Een wervingsvideo moet tussen de één en drie minuten zijn.
  4. Waar moet ik op letten bij het maken van een wervingsvideo? Bij het maken van een wervingsvideo is het belangrijk om te letten op de boodschap van de video, de kwaliteit van de video en de lengte van de video.
  5. Wat is een call-to-action? Een call-to-action is een oproep tot actie aan de kijker, bijvoorbeeld om te solliciteren bij jouw bedrijf.
  6. Wat zijn de gevolgen van het maken van een slechte wervingsvideo? Een slechte wervingsvideo kan afleiden van de boodschap die je wil overbrengen en kan zelfs een negatieve invloed hebben op de perceptie van jouw bedrijf.

Conclusie

Het maken van een goede wervingsvideo is belangrijk om de juiste sollicitanten aan te trekken. Door te voorkomen dat je deze veelgemaakte fouten maakt, kun je een effectieve wervingsvideo maken. Zorg voor een duidelijke boodschap, goede kwaliteit video, juiste lengte, call-to-action en weet wat je wil bereiken met de video. Met deze tips kun je een succesvolle wervingsvideo maken die potentiële sollicitanten overtuigt om bij jouw bedrijf te solliciteren.

Some More Cool Projects

Omi

Digital Audit, Market Research, User Experience

Marie

Research, Print Design, Content Creation, Website Design